Proprietate exceptionala de vanzare zona ULTRACENTRAL, Bucuresti

Caracteristici

ZONA
B-dul Magheru
Suprafata utila
1320 mp
Suprafata Teren
1223 mp
Regim de inaltime
S+P+2E

Desfasurare

Parter: 493.76 mp

Etaj 1: 544.2 mp

Etaj 2: 279.66 mp

Descriere

Proprietatea este situata in imediata vecinatate a Pietei Romane, a Pietei Lahovari si la cateva minute de Bulevardul Magheru si are o deosebita valoare istorica. 

Proprietatea principala a fost construita dupa planurile arhitectului elvetian Louis Blanc si a fost casa in care a trait cea mai mare parte a vietii sale, Tache Ionescu. Tache Ionescu s-a nascut la Ploiesti, a studiat Dreptul la Paris, in 1884 a devenit deputat, iar in 1891 devine ministru al Cultelor si Instructiunii Publice. Cunoaste o continua ascensiune in viata politica a vremii ajungand ca in perioada 1920-1922, pentru o scurta perioada, sa ocupe chiar functia de Prim Ministru.

Casa avea la parter o anticamera si biroul lui Tache Ionescu, unde acesta primea audiente. Tot aici era o biblioteca imensa. Camerele era decorate simplist cu lambriuri din lemn iar catre etaj accesul era realizat printr-o scara circulara. La etaj era salonul, camera de muzica, dormitoarele si sera, care era alimentata cu apa din turnul casei. Foisorul si sera erau incadrate de feronerie.

Fata cladirii este impodobita cu ornamente ale stilului eclectic francez iar ferestrele de la etaj sunt ornamentate cu manouri si sunt incadrate de pilastri. 

In curtea casei se afla o replica a unui palat florentin construit dupa planurile arhitectului Alexandru Zaharia in anul 1930.

download pdf
1.600.000 EUR  
Vanzare
Regatta cod
RGT35586
Adauga la favorite

Contacteaza-ne

Birouri
+40724558848
mihaela.oprea@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.