Proprietatea este alcatuita din 2 imobile:
Suprafata utila casa principala: 1.500 mp
Suprafata utila casa secundara: 300 mp
Suprafata teren: 3.000 mp
Imobil principal este alcatuit din 10 camere mari si luminoase, 5 bai, bucatarie, spatii depozitare, camera pentru relaxare;
Povestea acestei frumoase proprietati ne poarta cu gandul intr-o zona multietnica, in centrul orasului Bucuresti, pe o strada cu un parcurs destul de lung, din strada Mantuleasa, intersectand apoi Calea Calarasilor si ajungand pana in strada Labirint. Zona este si astazi, una pitoreasca, ce pastreaza inca nealterate casele unor membri ai clasei de mijloc.
Imobilul de patrimoniu, monument istoric clasa B, a fost consolidat, restaurat, reabilitat si remodelat interior, conform planurilor arhitecturala ale arhitectului Serban Sturdza intr-un proces complex ce s-a finalizat in anul 2016.
Casei i s-a conferit frumusetea de odinioara dar si un confort deosebit, contemporan.
Lucrarile de consolidare si restaurare au durat 8 ani si au fost realizate cu minutiozitate, tamplariile, feroneria, lucrarile de mozaic si similipiatra fiind reconditionate impecabil.
Istoric:
Proprietatea a apartinut lui Panait Gr. Ionescu, care figura ca avand adresa aici inca din anul 1906. Comform planul cadastral al zonei din anul 1911 pe lotul de teren figurau: o casa principala, diverse dependinte, atat alipite casei cat si pe limita de vecinatate cu proprietatea Bisericii Ceaus Radu.
In anul 1912 Panait Gr. Ionescu a apelat la serviciile arhitectului Paul Smarandescu pentru a-si construi o noua casa aici. Astfel a rezultat o casa in stil neoromanesc, cu un singur apartament, cu pivnite, parter inalt si partial cu spatii la etaj.
Imprejmuirea pe soclu de piatra, cu stalpi decorati si elemente de feronerie este cea originara.
Din albumul lucrarilor arhitectului Paul Smarandescu aflam ca in anul 1942 proprietarul acestei frumoase proprietati era Ion Camarasescu, fostul Secretar al Automobil Clubului Regal, prefect se Silistra si Ministru de Interne intre anii 1921-1922.