Proprietate de vanzare Piata Lahovary - Calea Dorobanti, Bucuresti

Caracteristici

ZONA
Dorobanti
Suprafata utila
1200 mp
Suprafata Teren
3300 mp
Regim de inaltime
S+P+2E

Descriere

Proprietatea este amplasata in zona ultracentrala, pe Calea Dorobanti, avand in imediata vecinatate Piata Lahovary, Piata Romana si Bulevardul Dacia. 

Casa Lahovary a carei constructie a fost inceputa in anul 1889, la cererea politicianului Ion M. Lahovary, tatal printesei Martha Bibescu, este una dintre cladirile emblematice ale Bucurestiului. 

Casa a fost construita dupa planurile arhitectului francez Louis Blanc, in mijlocul unui parc de aproximativ 4.000 de metri patrati, in eleganta și grandoarea stilului Renasterii franceze. 

Pe terenul liber din spatele proprietatii, se poate edifica constructie de P+6 etaje, conform indicatorilor urbanistici zonali, cu o suprafata totala de 10.500 mp suprateran. 

Ca in majoritatea caselor proiectate de Louis Blanc, se remarca simetria fatadei principale, ce este evidentiata la nivelul parterului, în dreapta, de o fereastră tripla, în forme descrescătoare.

Merita remarcat și panoul decorativ cu monograma ML, facand trimitere, in limba franceză, la Casa Lahovary. Pe fatada posterioara, s-a amplasat un pridvor de lemn consemnat de arhitect în calcule astfel: „veranda deschisa de lemn cu soclu zidit”. 

Dupa copilaria petrecută în casele din Calea Victoriei apartinand familiei Lahovary, Martha Lahovary locuiește aici o vreme, împreuna cu surorile ei, inainte de a deveni printesa Bibescu.

Dispunere: 

S + P + 2E + Mansarda 

Suprafata constructie existenta: 

1,200 mp 

Suprafata teren: 

3,300 mp 

Indicatori urbanistici: 

CUT: 3,2


download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT37340

Contacteaza-ne

Birouri
+40724558848
mihaela.oprea@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile

Proprietati asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.