Proprietate monument istoric clasa B Cartierul Evreiesc - zona Udriste, Bucuresti

Caracteristici

ZONA
Calea Calarasilor
Suprafata utila
1500 mp
Suprafata Teren
3000 mp
Nr. camere
10
Nr. bai
5
Nr. locuri de parcare
3
Regim de inaltime
D+P+M

Desfasurare

Proprietatea este alcatuita dintr-o casa superba cu arhitectura impresionanta ce a urmarit povestea locului. 

Toata reconversia gandita de arhitectul Serban Sturdza are ca tema onorarea arhitecturii neoromanesti cu toate elementele care o compun, acest lucru incluzand radacinile din care s-a inspirat. 

Imobilul oferit spre inchiriere este alcatuit din compozite spatii luminoase avand multiple functii, specifice caselor boieresti.

Dintre acestea nu lipsesc desigur: salonul de muzica, salonul de ceai, orangeria, etc.

Suprafata utila: 1.500 mp

Suprafata teren: 3.000 mp

Garaj pentru 3 masini;

Descriere

Povestea acestei frumoase proprietati, ne poarta cu gandul intr-o zona multietnica, in centrul orasului Bucuresti, pe o strada cu 33 de case monument istoric, cu un parcurs destul de lung, din strada Mantuleasa, intersectand apoi Calea Calarasilor si ajungand pana in strada Labirint. Zona este si astazi, una pitoreasca, ce pastreaza inca nealterate casele unor membri ai clasei de mijloc.

Imobilul de patrimoniu, monument istoric clasa B, a fost consolidat, restaurat, reabilitat si remodelat interior, conform planurilor arhitecturala ale arhitectului Serban Sturdza intr-un proces complex  ce s-a finalizat in anul 2016.

Domeniului i s-a conferit frumusetea de odinioara dar si un confort deosebit, contemporan. Mansarda reprezinta marea revelatie a casei, o creatie spectaculoasa si fara egal in spatiul arhitectural bucurestean.

Lucrarile de consolidare si restaurare au durat 8 ani si au fost realizate cu minutiozitate, tamplariile, feroneria, lucrarile de mozaic si similipiatra fiind reconditionate impecabil.

Istoric:

Proprietatea a apartinut lui Panait Gr. Ionescu, care figura ca avand adresa aici inca din anul 1906. Comform planul cadastral al zonei din anul 1911 pe lotul de teren figurau: o casa principala, diverse dependinte, atat alipite casei cat si pe limita de vecinatate cu proprietatea Bisericii Ceaus Radu.

In anul 1912 Panait Gr. Ionescu a apelat la serviciile arhitectului Paul Smarandescu pentru a-si construi o noua casa aici. Astfel a rezultat o casa in stil neoromanesc, cu un singur apartament, cu pivnite, parter inalt si partial cu spatii la etaj.

Imprejmuirea pe soclu de piatra, cu stalpi decorati si elemente de feronerie este cea originara.

Din albumul lucrarilor arhitectului Paul Smarandescu aflam ca in anul 1942 proprietarul acestei frumoase proprietati era Ion Camarasescu, fostul Secretar al Automobil Clubului Regal, prefect de Silistra si Ministru de Interne intre anii 1921-1922.

Facilitati:

lemn;

piatra naturala;

incalzire centrala;

ventilo- convectoare;

semi-mobilat;

Facilitati

  • Partial Mobilat
  • Garaj
download pdf
17.500 EUR  
0,67 BITCOIN  
11,19 ETHEREUM  
DE INCHIRIAT
Regatta cod
RGT38750
Adauga la favorite

Contacteaza-ne

Inchirieri
+40724558848
bogdan.barbulescu@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.