Vila 10 camere construita in vechea Parcelare Jianu, zona Primaverii - Charles de Gaulle, Bucuresti

Caracteristici

ZONA
Primaverii
Suprafata construita
700 mp
Suprafata Teren
350 mp
Nr. camere
10
Nr. bai
7
Regim de inaltime
D+P+1+M

Desfasurare

Vila oferita spre vanzare are o locatie de exceptie in  zona Primaverii— Charles de Gaulle in vecinatatea Parcului Bordei, a Palatului Primaverii, fosta resedinta a familiei Ceausescu, a mai multor restaurante si cafenele cochete. Vila este situata la intersectia unora dintre cele mai frumoase si cochete strazi din Bucuresti in zona ce facea parte din fosta parcelare / parc Jianu. 

Parcelarea Jianu a reprezentat o parte a Parcelarii Bordei si era alcatuita din strazile adiacente strazii Jianu (actualul Bd. Aviatorilor), delimitata de strazile Herastrau, Armindenului, Jean Monnet, Mircea Eliade, incluzand aici si strazile Helesteului si Crangului.

Demisol: garaj, 3 camere, spatii tehnice, centrala, baie;

Parter: 3 camere, 2 bai, bucatarie; 

Etaj: 3 camere, 2 bai, bucatarie si terasa;

Mansarda: 4 camere, 2 bai;  

Descriere

Scurt istoric cartier:

Nicolae Caranfil, director al S.G.G.E. dar și al U.C.B. a fost cel care realizat un aranjament financiar cu Primăria (primar Alexandru Gh. Donescu) cea care detinea la acel moment intregul teren ce facea parte din Parcelarea Bordei și, în 1935 obține, inițial pentru U.C.B., terenul din partea de nord a parcelării, parcela numita ulterior Parcelarea / Parcul Jianu dupa numele strazii ce il delimita.

Proiectarea cartierului a fost încredinţată arhitectului Octav Doicescu care a avut ca beneficiar Societatea Generală de Gaz şi de Electricitate, al cărei angajat era din 1932. 

Octav Doicescu a proiectat in zona mai multe tipuri de case unifamiliale, inclusiv pe a sa pe str. Mircea Eliade nr. 2 colț cu str. Herăstrău, sau pentru cel mult două familii, parter şi etaj, cuplate sau independente, amplasate pe parcele de circa 400 m² si înconjurate de mici gradini. Clădirile albe, tencuite cu praf de piatră, erau acoperite cu ţiglă roşie. Elemente de arhitectură tradițională, stilizate și modernizate (balcoane sau logii din lemn, ornamente discrete, coloane sculptate) le înfrumuseţau. 

Gardurile joase, construite din plasa metalica, permiteau trecatorilor sa le admire. Strazile, pavate decorativ cu piatră cubică, nu aveau trotuare şi erau iluminate cu lămpi „Zürich” susţinute de stâlpi Mannesmann tip lampadar.

Coeficientul scazut de ocupare a terenului, vegetația bogată, unitatea, coerența urbanistică și arhitecturală au dat cartierului un confort deosebit, transformandu-l in unul de renume. 

Cand un nou regim politic și social s-a instalat în România, aici s-au instalat mai multi reprezentanți ai clasei muncitoare. 

După revolutia din decembrie 1989, în Parcul Jianu s-au intreprins nenumarate transformari, multe dintre frumoasele case desenate de Octav Doicescu fiind in mod indoielnic modificate. 

download pdf
2.500.000 EUR  
95,33 BITCOIN  
1.591,97 ETHEREUM  
Vanzare
Regatta cod
RGT39632
Adauga la favorite

Contacteaza-ne

Rezidential
0724558848
robert.teodorescu@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.