Regatta a vândut anul trecut proprietăți de lux, de milioane de euro

News

Vânzările segmentului rezidențial din cadrul companiei de consultanță imobiliară Regatta, le-au depășit pe cele din zona comercială anul trecut, anunță Eduard Uzunov, fondatorul Regatta.

„Cifra de afaceri a fost, în mod surpinzător, mai mare pentru segmentul rezidențial decât pentru cel comercial, cred că este printre singurii ani când s-a întâmplat acest lucru. Clienții s-au îndreptat către proprietăți speciale. În schimb, nu s-au concretizat încă anumite tranzacții de birouri, dar acest lucru se datorează și faptului că ele presupun procese mult mai complexe de due dilligence și cer mult mai mult timp decât vânzarea unor case”, spune Eduard Uzunov pentru Forbes România.

După cum anunțam într-un articol precedent, anul trecut, Regatta a intermediat vânzări de imobile rezidențiale în valoare de circa 18 milioane de euro, și imobile de birouri de circa 12 milioane de euro.

Dintre cele mai spectaculoase proprietăți rezidențiale a căror tranzacție a fost intermediată de Regatta în 2021 se numără o vilă din Dorobanți, cu o suprafață de 1.000 mp și teren de 1.000 mp, la 4,6 milioane euro și o proprietate cu o suprafață generoasă de pe Bulevardul Dacia, la 3 milioane de euro. Tot anul trecut, Regatta a vândut și Palatul Tache Ionescu amplasat pe Bulevardul Magheru, către investitorul italian Mario Antico. Acesta este acționar în cadrul școlii italiene Aldo Moro, iar după procesul de restaurare al proprietății, palatul va deveni noul sediu al școlii italiene din București.

„În cei 29 de ani de activitate, am vândut foarte multe case cu istorie, absolut speciale. În prezent, oferta acestora este tot mai redusă, iar prețurile din ce în ce mai mari datorită cererii crescute. Astfel, proprietăți care în trecut erau scoase la vânzare la prețuri de 1-2 milioane, au acum prețuri de până la 7-8 milioane de euro. Dar aceasta este valoarea lor reală, odată ce prețurile din București s-au aliniat la cele din alte capitale europene”, punctează Uzunov.

https://www.forbes.ro/regatta-a-vandut-anul-trecut-proprietati-de-lux-de-milioane-de-euro-243359

El avertizează că, dacă acum 5-6 ani, prețurile apartamentelor din zone precum Primăverii se ridicau la 1.500-2.000 euro/mp, în zonele premium se construiesc apartamente ale căror prețuri vor ajunge în viitor la 12.000-15.000 euro/mp, în funcție de locația imobilului.

În ce privește stocul proprietăților cu istorie, ele apar mai greu la vânzare. „Dacă nu apar, le generăm noi. Provocarea cea mai mare pentru un specialist al imobiliarelor nu este să aibă oferta pe care o au toți de pe piață, ci să genereze o ofertă specială și să aibă exclusivitate în tranzacționarea acesteia. Iar noi avem acest talent, grație credibilității pe care ne-am construit-o de-a lungul timpului”, mai spune reprezentantul Regatta.

Cumpărătorii proprietăților speciale sunt în general clienți români, persoane fizice, care caută să-și adauge în portofoliu imobile spectaculoase, a căror valoare e dată de unicitate și care să le ofere prestigiu.

În contextul actual, imobiliarele reprezintă printre cele mai sigure plasamente, iar randamentele investiționale pot ajunge până la 8% pe an, mult peste dobânzile oferite de bănci.

În ceea ce privește rezultatele pentru 2022, Eduard Uzunov se ferește să facă o estimare. „Lipsa de predictibilitate generată de scăderea bursei, un eventual conflict armat în regiune, creșterea foarte mare a prețului energiei și chiar scăderea criptomonedelor, toți acești factori nu îmi permite să fac prognoze. Dar, după cum arată începutul anului, teoretic ar trebui să dublăm cifra de afaceri de anul trecut. Însă trebuie să fim atenți, să ne reinventăm permanent și să găsim oferte spectaculoase”, concluzionează Eduard Uzunov.

Pe segmentul comercial, Regatta a intermediat vânzarea imobilului de birouri Mecano Export-Import, situat pe Bulevardul Dacia din București, precum și cel mai scump teren vândut vreodată pe piața românească, amplasat în centrul capitalei. În prezent, cea mai scumpă ofertă rezidențială a companiei este o vilă din Aviatorilor, scoasă la vânzare la prețul de 5,8 milioane euro.

This site uses cookies. Sailing further you agree on the use of cookies.