"Casa Hrisicos" - hotel de vanzare, Constanta

Caracteristici

ZONA
Constanta
Suprafata utila
1822.11 mp
Suprafata construita
2511 mp
Nr. camere
23
Regim de inaltime
3S+P+M+2E

Desfasurare

Dispunere: 3S+P+M+2E

Suprafata utila totala: 1.822,11 mp

Suprafata construita desfasurata: 2.511 mp

Parter: 382.30 mp

Mezanine: 259.15 mp;

Etaj 1: 337,46 mp

Etaj 2: 339.61 mp

Subsol1: 246.44 mp

Subsol 2/3: 227.69 mp

Descriere

Casa Hrisicos, imobil situat în strada Traian nr. 1, la intrarea în piaţa Ovidiu, a fost construita în anul 1900, constructorul fiind comerciantul de vinuri si proprietarul de imobile Gheorghe Hrisicos, al cărui nume clădirea il si poarta.

Imobilul a constituit un reper fiind unul dintre cele mai vechi edificii care s-a păstrat din vechea configuraţie a pietei Ovidiu. 

Este o clădire cu trei subsoluri, parter, mezanin şi două etaje, de 15 metri înălţime, cu deschidere de 14 metri spre piaţa Ovidiu, teşitură lată de colţ şi largă deschidere spre strada Traian, care ducea pe atunci spre vechea gară. 

La momentul construcţiei, Hotelul Hrisicos alcătuia colţul străzilor Traian şi Pescarilor (aceasta din urmă cu edificii pe o singură latură, a dispărut în timp, din cauza numeroaselor prefaceri prin care a trecut piaţa numită iniţial Independenţei, ulterior Ovidiu, cu o suprafaţă mult mai mică la început). 

Planurile au fost alcătuite de arhitectul francez Louis Givért în stil eclectic; deşi elementele neoclasice sunt dominante, apar şi sugestii ale stilului Art Nouveau.

Clădirea s-a aflat într-un raport armonios cu viitoarele edificii de sorginte şi influenţă vieneză, proiectate în principal de arhitectul Adolf Lintz pentru tronsonul estic şi demolate în cea mai mare parte către sfârşitul perioadei comuniste.

Clădirea Casa Hrisicos a participat neclintită la momente cruciale în istoria României printre care și cel de-al doilea Război Mondial și ocupația sovietică la care balconul principal al imobilului a fost unul dintre martori. Acest balcon a fost folosit de Barbu Stefanescu Delavrancea și Take Ionescu pentru discursurile lor politice. După Revoluție, Casa Hrisicos a găzduit sediul Băncii Române de Comerț Exterior și mai apoi Băncii Comerciale Române.

Tipuri de camere:

Cameră King Deluxe

Square View Executive King - Având aproximativ 32 de metri pătrați și un decor caracteristic, oferă un dormitor grandios cu un pat king-size, precum și vedere la mare și Piața Ovidiu.

Suite Junior View Square - Suita are un dormitor grandios, cu un pat king-size și un dressing spațios, 2 fotolii din piele, vedere la mare și Piața Ovidiu, precum și un balcon Art Nouveau*.

Cameră familială Deluxe – specială pentru familiile cu copii, întâmpină oaspeții într-o atmosferă caldă, liniștită, care combină perfect relaxarea, confortul și funcționalitatea.

download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT39564

Contacteaza-ne

Investitii
0724558848
florin.nine@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.