Imobil istoric de vanzare pretabil multiple activitati, Busteni judetul Prahova

Caracteristici

ZONA
Busteni
Suprafata utila
5990 mp
Suprafata Teren
4786.72 mp
Regim de inaltime
D+P+3E+M

Desfasurare

Suprafata teren din masuratori: 4.786,72 mp

Suprafata construita la sol: 1.796,60 mp

Suprafata utila totala: 5.990,79 mp

Garaj: 98,04 mp

Dispunere: D+P+3E+M 

Descriere

Proprietatea oferita spre vanzare are o istorie indelungata si de –a dreptul impresionanta. Situata in frumosul oras-statiune Busteni, la poalele Masivului Caraiman, proprietatea beneficiaza de o panorama magnifica cu un urias potential economic.

Imobilul este incadrat in clasa monumentelor istorice clasa B, si a fost construit in jurul anilor 1903 – 1905 de catre Ioan Slavici, initial avand ca destinatie stabilimentul balnear. 

ISTORIC PROPRIETATE: 

De-a lungul anilor imobilul a avut multiple destinatii. Fiind gandit si construit initial ca stabiliment balnear, ulterior, incepand cu 1912, a devenit hotel.

Hotel Palace Busteni avea in dotare cazino, bai minerale, sali cu automate muzicale si multe alte facilitati. 

Aceasta destinatie si-a pastrat-o pana in anul 1916 cand devine comandament local pentru trupele austro-ungare.  Dupa incheierea primului razboi mondial va fi din nou hotel, pana in 1943 cand, Maresalul Ion Antonescu, va decide sa preia hotelul, pentru a-l utiliza in folosul armatei ca spital pentru soldatii raniti in cel de-al doilea razboi.

Dupa nationalizare imobilul va functiona multi ani ca orfelinat, numele directorilor „orfelinatului 9 Mai” fiind inscriptionate pana astazi pe o placa sparta, aflata pe unul dintre peretii interiori. In pod se gasesc si acum uniforme si sepci de pionier.

download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT39779

Contacteaza-ne

Rezidential
+40724558848
marieroseuzunov@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.