Casa Andrei Muresanu zona Brasov, judetul Brasov

Caracteristici

ZONA
Brasov
Suprafata construita
1360 mp
Suprafata Teren
1719 mp
Regim de inaltime
S+P+1E+M+P

Descriere

Imobilul oferit spre vanzare se afla in inima orasului Brasov, pe strada care se invecineaza cu zidurile Cetatii Brasovului.

Brasovul este un oras unde istoria, cultura si arhitectura sunt elemente care te vor surprinde la tot pasul. Municipiul Brasov sau Kronstadt, adica "Orasul Coroanei“, este situat in inima Romaniei, in curbura arcului Carpatic si beneficiaza din plin de influenta istoriei. Asezat la poalele muntelui Tampa, cu o altitudine de 967 m si totodata la granita de nord a Carpatilor Orientali, este destinatia turistica favorita in Romania. La doar 13 km de Brașov, sus in muntii Postavarul, se gaseşte Poiana Braşov, una dintre cele mai cunoscute si frumoase statiuni montane.

ISTORIE SI VALOARE  - CASA UNDE A FOST SCRIS IMNUL “DESTEAPTA-TE, ROMÂNE!”

Imobilul disponibil spre vanzare se afla pe strada Castelului, pe latura de Est a Cetatii Brasovului. In aceasta cladire a locuit Andrei Muresanu, poetul care a creat nemuritoarele versuri ale Imnului National al Romaniei, “Desteapta-te, Romane”. 

De altfel, in apropierea cladirii, se afla Muzeul Casa Muresenilor, infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresanu si unde se afla astazi documente si manuscrise legate de istoria Imnului National. 

O parte a cladirilor pe strada Castelului sunt construite in secolul al XVIII-lea. Cladirile apartin tipologiei central-europene construite in front continuu, cu deschidere ingusta la strada, ocuparea integrala a limitelor catre strada si dezvoltare in adancime prin adaugarea succesiva de incaperi. Accesul in curte se facea printr-un gang.

Probabil ca şi pe strada Castelului, ca de altfel in tot Brasovul, in aceasta perioada functiunea principala ramane cea mestesugareasca, fiind consemnata existenta in oras a peste 1227 de ateliere.

DESCRIEREA PROPRIETATII: 

Imobilul este dispus S+P+1E+M+Pod, are teren in suprafata de 1719 mp, suprafata construita 1.360 mp si o amprenta la sol de 398.34 mp. 

Ceea ce îl face unic printre imobilele din zonă este dublul acces, atat din strada principala, cat mai ales accesul din spatele proprietatii de unde, printr-o pasarela, se poate ajunge direct in zona de promenda de sub Tampa. Zona este renumită pentru activitatile recreative si plimbarile in natura, direct la marginea padurii. 

O serie de elemente originale ale cladirii sunt pastrate.  Corpul principal, cel mai vechi este conceput in stil clasicist. 

Faţada principala catre strada prezinta bosaje care marchează limitele fatadei, ancadramente plate la ferestrele din parter şi din etaj, mici cornise, glafuri profilate parapeti cu cartuse la fiecare fereastra si cornisa profilata. 

Cursiva de la etaj si scarile de acces in cladire mai pastreaza incă balustradele din fier forjat originale.

Subsolul este format din doua spatii acoperite cu bolti cilindrice, amplasate la nivele diferite de calcare. 

Parterul cladirii pastreaza inca forma originala cu adaugirea unor pereţi de compartimentare. Accesul in zona cea mai veche la camerele orientate catre strada care constituie un apartament se realiza de la nivelul terenului din curte. 

Etajul pastreaza aceiaşi configuratie cu cea din parter, doua apartamente situate in lateralele scarii.

Mansarda – este amenajata ca trei apartamente doua catre strada si unul catre curte. 

Imobilul detine un proiect de reconsolidare si reconstructie pentru transformarea sa in apart-hotel, fapt care ii sporeste valoarea. 

Prin acest proiect, va rezulta o suprafata construita finala de 2.372 mp.

download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT38839

Contacteaza-ne

Investment
+40724558848
diana.farca@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile

Proprietati asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.