Palatul Manu Auschnitt de vanzare zona Aviatorilor

Caracteristici

ZONA
Aviatorilor
Suprafata construita
2700 mp
Suprafata Teren
3150 mp
Nr. camere
20
Regim de inaltime
S+D+P+1+M

Desfasurare

Situata intr-una dintre cele mai selecte zone din Bucuresti, in interiorul triunghiului imobiliar de lux, Piata Dorobanti - Bulevardul Aviatorilor - Palatul Guvernului, imobilul poate fi considerat cu succes parte a spatialitatii oferite de "Parcelarea Flipescu" ale carui reguli stricte impuse la inceputul secolului 20 au dat nastere unui cartier aerisit, cu trafic bine proportionat si vegetatie bogata.

Această proprietate excepțională este situată în inima Bucureștiului, la doar câteva minute distanță de Piața Victoriei, pe jos 1 minut pe Bulevardul Aviatorilor, până la Monumentul Eroilor direcției aerului.

Descrierea proprietății:

Cele peste 20 de camere au fost decorate în stil de epocă, cu pereți placați cu aur de 24 carate, perdele cu ciucuri, covoare pufoase, candelabre de scară largă. Rezultatul a fost completat cu decorații din ipsos placate cu aur, o intrare impresionantă, picturi mari pe pereții interiori și grădina din față cu un Isus răstignit placat cu aur.

Casa este iluminată noaptea cu lumini arhitecturale care își schimbă culoarea și îi sporesc strălucirea și statalitatea.

Descriere

Această proprietate uimitoare este o bijuterie arhitecturală care poartă semnătura arhitectului Grigore Cerchez.

Clădirea incredibilă a fost creată ca o copie a Palatului Biron, actualul muzeu Rodin din Paris.

A fost construită în 1915 de arhitectul Grigore Cerkez pentru magistratul Ioan (Iancu) Manu. Magistratul a fost căsătorit cu o nepoată a lui Grigore Gh. Cantacuzino, proprietarul Palatului Cantacuzino, astăzi Muzeul Național "George Enescu".

În jurul anului 1932, el vinde casa industriașului Max Auschnitt. Max Auschnitt, administratorul fabricilor și domeniilor din Reșița, a fost unul dintre antreprenorii pricepuți ai României interbelice.

În perioada comunistă, Casa Manu-Auschnitt a devenit Casa prim-ministrului Petru Groza și, după aceea, sediul Ambasadei Argentinei. După Revoluția din 1989, casa a fost returnată moștenitorilor Auschnitt și au vândut-o în 2006, lui George Becali, un om de afaceri și politician, cunoscut mai mult pentru acte filantropice. Omul de afaceri începe procesul de restaurare, sub îndrumarea arhitectului Camil Roguski.

Facilitati

  • AC
  • Centrala Termica
  • Camere Depozitare
  • Marmura
  • Parchet
  • Gresie
  • Faianta
download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT39323

Contacteaza-ne

Inchirieri
+40724558848
bogdan.barbulescu@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.