Palatul Nicolae Mavrocordat de vanzare zona Piata Victoriei, Bucuresti

Caracteristici

ZONA
Piata Victoriei
Suprafata construita
1800 mp
Suprafata Teren
1443 mp
Suprafata Gradina
1000 mp
Nr. camere
25
Nr. bai
10
An constructie
1931

Descriere

La inceputul secolului XX sub atenta proiectare si coordonare a arhitectilor George Matei Cantacuzino si  August Ferdinand Schmiedigen a luat nastere unul dintre cele mai reprezentative repere arhitecturale bucurestene, cunoscut drept Palatul Nicolae Mavrocordat, dupa numele primului proprietar, inginerul Nicolae Mavrocordat.

De-a lungul timpului, arhitectura constructiei a fost bine conservata dar astazi, dupa o perioada de minutioasa restaurare si de ample lucrari de modernizare, Palatul Mavrocordat a renascut. Numeroasele sale elemente originale ce i-au dat renumele, au fost cu atentie repuse in valoare. 

Constructia este una impunatoare, realizata in stilul conacelor elvetiene si impresioneaza atat prin dimensiuni cat si prin elementele sale arhitecturale si sobrietatea stilului arhitectonic elvetian. 

Pasind la interior, in receptie, vei observa stema Valahiei si Moldovei, elemente caracteristice Cantacuzinilor, iar in camerele alaturate mozaicul bizantin ce reprezinta Mavrocordatii, executat de binecunoscuta ceramista a epocii Nora Steriade.

Coloane si ancadramente din piatra, fresca originala din biblioteca mica ce reprezinta lacul Balcic, ancadramentele ornamentale din lemn care mascheaza caloriferele si ferestrele, lambriurile si semineele sculptate in piatra si lemn, parchetul restaurat din lemn masiv, pardoseala din mozaic de la demisol, precum si scara principala impunatoare din lemn masiv de stejar sau semineul cu o inaltime de aproximativ 4 metri din receptie, toate aceste elemente au fost refacute minutios.

Toate elementele arhitecturale ale "palatului de caramida" au fost restaurate si repuse in valoare, iar mansarda a fost amenajata modern, mobilata si accesorizata cu materiale si finisaje noi, de import, si de inalta calitate, fiind transformata intr-un spatiu locuibil cu acces direct din lift. Cladirea a fost imbunatatita cu inca doua cai de acces in afara de cea principala.

Proiectanti ai unor importante cladiri publice si monumente de arhitectura, precum Palatul Bancii Chrissoveloni din strada Lipscani, proiect la care au lucrat in colaborare, August Ferdinand Schmiedigen si George Matei Cantacuzino au lasat in urma o serie de monumente arhitecturale ce au contribuit la imbunatatirea imaginii Romaniei secolului XX.

Amenajari exterioare si facilitati:

- sistem de iluminare nocturn,

- sistem perimetral de supraveghere video

- paza permanenta, 

- sistem de videointerfon, 

- statie pentru incarcarea masinilor electrice, 

- cabina pentru portar 

- cabina pentru depozitarea deseurilor menajere. 

- sistem audio profesional de gradina si o fantana arteziana.

- 10 locuri de parcare in curtea din fata;

- spatiu de relaxare si pentru organizare de petreceri, in curtea din spate ce ofera intimitate.

download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT38478

Contacteaza-ne

Administrativ
+40724558848
eduard.uzunov@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.