Apartament in vila de vanzare zona Soseaua Kiseleff, Bucuresti 531 mp

Caracteristici

ZONA
B-dul Kiseleff
Suprafata utila
397 mp
Suprafata construita
531 mp
Suprafata Teren
298 mp
Nr. Dormitoare
5
Nr. camere
8
Nr. bai
4
Regim de inaltime
D+P

Desfasurare

Apartamentul este dispus pe D+P

Parter: 5 camere, 3 bai, 1 terasa, bucatarie, debarale, dressinguri, casa scarii, hol;

Demisol: crama, hobby room, depozitare, 3 camere, 1 baie;


Suprafata construita: 531 mp

Suprafata utila: 397mp

Suprafata teren in proprietate exclusiva (curte fata): 158 mp

Teren in indiviziune: 140 mp


Descriere

Apartamentul oferit spre vanzare este situat la demisolul + parterul unei vile din zona Kieseleff, pe una dintre cele mai vechi artere din Bucuresti, Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, benefiicind de acces facil catre toate punctele de interes ale orasului.

Proprietatea are in vecinatate muzee, parcuri, ambasade, institutii publice, licee, scoli, restaurante si cafenele.

Istoric:

Imobilul a fost construit dupa planurile arhitectului Paul Smărăndescu (1881 - 1945) si face parte din una dintre primele parcelari ce s-au facut in Bucuresti, Parcelarea Boerescu. 

Parcelarea de vile a familiei Boerescu a fost o initiativa privata, ce a devenit foarte repede atractiva pentru Comuna Bucuresti, condusa de D. Dobrescu, care, in anul 1911 a cumparat de la moştenitorii Boerescu un teren de 67000 m.p, impunand un regulament de construire. Fostul teren Boerescu era impartit în 20 de loturi (suprafata lor fiind de 21403 m.p.). Suprafetele loturilor erau cuprinse între 698 m.p. şi 1424 m.p. fiind destinate unor cumparatori cu un statut social si economic ridicat.

Primaria se angaja sa realizeze toate lucrarile de utilitati si amenajari peisagistice. Regulile impuse erau asemanatoare celor din Parcul Ioanid: constructia unei vile cu inaltimea de 7-14 m pana la cornisa, amplasarea vilei in cadrul parcelei de teren cu retragere de 2,5 m. de la vecini si 4 m de la strada.

Arhitectul acestui frumos imobil, Paul Smarandescu, este recunoscut drept un important arhitect roman de orientare neoromaneasca, unul din cei mai prolifici arhitecti ai secolului al XX-lea. 

Printre lucrarile sale, mai putem mentiona Palatul Facultatii de Medicina, Iasi, Casa Comandantului Alexandru Catuneanu, Bucuresti, Palatul Oficiul de vânzare al fabricilor de hartie, Bucuresti, Palatul Ziarului Universul, Bucuresti, Sucursala Bancii Marmorosch Blank, Bucuresti, Palatul Societatii Creditul Rural, Bucuresti, etc. Dezvoltarea Bucurestiului inspre nord reprezinta una dintre cele mai interesante etape istorice de la inceputul secolului al XX-lea. 

download pdf
1.590.000 EUR  
26,64 BITCOIN  
546,84 ETHEREUM  
Vanzare
Regatta cod
RGT38439
Adauga la favorite

Contacteaza-ne

Inchirieri
+40724558848
bogdan.barbulescu@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile

Proprietati asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.