Proprietate legendara de vanzare - Palatul Mociornita - Predeal, judetul Brasov

Caracteristici

ZONA
Predeal
Suprafata construita
1100 mp
Suprafata Teren
2400 mp

Descriere

Născut pe 5 august 1885 într-o familie de ţărani din localitatea Ţintea din judeţul Prahova, Dumitru Mociorniță, a avut un parcurs demn de scenariul unui film hollywoodian clasic. Omul de afaceri îşi plănuia afacerile după tiparele marilor concerne pe care le studiase în tinereţe, investind chibzuit atat in business cat si in oamenii ce il duceau mai departe. 

DESCRIEREA PROPRIETATII: 

Una dintre primele investiţii făcute de Mociorniță, au fost într-un teren din Predeal şi în acţiuni în cadrul Societăţii Cooperative din Predeal, unde a fost ales membru în consiliul de administraţie. El a fost cel care s-a ocupat de lucrările de forare pentru sursele de apă potabilă din Predeal (izvorul Mociorniţa din faţa Gării), punând bazele proiectului pentru canalizarea localităţii, dar şi alte investiţii pe Valea Râşnoavei. Marele industriaș a avut o contribuție notabilă în construirea Maternității Bucur, întreținerea Spitalului Clinic de dermato-venerologie „Scarlat Longhin“ sau donația oferită pentru prima instituție pentru tuberculoși din București – Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“.

După terminarea lucrărilor pentru sursele de apă potabilă şi pentru canalizare din Predeal, Dumitru Mociorniţă şi-a construit aici o casă de vacanţă, numită inițial „Vila Margareta”. 

Astăzi este cunoscută sub denumirea de Vila Mociorniţă şi poate fi văzută chiar în centrul staţiunii.

După naţionalizare, aici a funcţionat Primăria Predeal. 

Renovată în 2007, şi-a redobândit frumuseţea şi stilul anilor 1930, când a fost construită. Vila a fost renovată cu scopul de  a deveni casa de protocol.

SUPRAFETE:

Suprafata teren: 2.400 mp

Suprafata construita imobil: 1.100 mp 

download pdf
890.000 EUR  
15,08 BITCOIN  
291,06 ETHEREUM  
Vanzare
Regatta cod
RGT39599
Adauga la favorite

Contacteaza-ne

Inchirieri
+40724558848
bogdan.barbulescu@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.